Explore|Past Exhibitions

Motos
de la Postguerra

Temporary,Bassella Motorcycle Museum
February 2006 - February 2007

La indústria espanyola de la motocicleta de 1940 a 1960, un homenatge a una sèrie de valents que, amb més ingeni que mitjans, van aconseguir posar de nou la societat sobre dues rodes

Aquesta exposició temporal del Museu Moto Bassella recupera la memòria d'una època difícil per a la motorització espanyola. Finalitzada la Guerra Civil, el país va quedar sota mínims a nivell econòmic i social, però una sèrie de pioners, dotats de suficients coneixements tècnics, van entreveure l' enorme necessitat de mitjans de transport i les possibilitats de la motocicleta com a vehicle econòmic i versàtil , capaç d'arribar a un gran nombre d'usuaris. Ells van ser els encarregats de tornar a posar el país sobre dues rodes. 

Uns valents emprenedors (Soriano, Sanglas, Bejarano, Riera, Giró, Rabassa o Permanyer, entre d'altres) que van obrir el camí cap a infinitat de noves marques - s'arribà a comptabilitzar més d'un centenar- que recorrien a qualsevol cosa per a crear motocicletes. Motors importats muntats en xassís de bicicleta, acords de tot tipus amb fabricants exteriors,... encara que sempre sota el mateix patró d'una tecnologia molt bàsica, pèssima industrialització i la utilització de materials de molt baixa qualitat, provinents del reciclat de l' obsolet material militar, motiu pel qual la indústria d'aquestes dècades va ser tan emergent com efímera.

 

The foundation

 

About us

Sponsors

Cooperate

Museum Members

Bassella Motorcycle Museum

Welcome

Visit us

Proposals

Explore

The collection

Current exhibitions

Past Exhibitions

What they say about us?

Activities

Calendar

Schools

Families

Companies

Guided tours

Museum rallye

Connect

News

Press

Contact us

Social media

Online shop